Ledighet, godsaker och rea-fynd!!!

Godmorgon bloggen..

Jag slänger in ett litet inlägg medans min söta sambo tar sig en sovmorgon. Godetid vad jag har sovit illa denna natten, har säkert varit uppe och gått 5 ggr och så kan vi ju dubbla den siffran med hur många gånger jag har vaknat och haft ont. Åhh, jag är så galet trött på allt detta nu.. *snyft.
7 veckor kvar till beräknad födsel..Kämpa Ullis!!!!!!

Har inte hänt så himla mycket dom senaste dagarna, mer än att jag njutit till fullo av min lediga tid hemma. Har tagit det lugnt och gjort saker i min egna takt. Underbart!! Ingenting att passa, ingenting på schemat och inga krav.
Försäkringskassan ringde mig i onsdags (hör och häpna) Jag som haft dom i tankarna de senaste dagarna och undrat hur det går med ALLT som jag varit tvungen att anmäla och skicka in, sjukpenning, havandeskapspenning och föräldrapenning.
Kvinnan som ringde var supergullig och ville bara dubbelkolla lite datum och min anställning, sen bad hon om ursäkt att det dröjt och lovade mina pengar senare i veckan. Precis som hon sa så var pengarna på kontot igår. Skönt att äntligen någonting går smidigt :)

Gårdagen spenderade jag med min söta lillasyster Katta. Vi åkte ner till Lyckeby en runda då jag länge varit på jakt efter ett par gardiner till vårt matrum, hittade ett par jätte fina på Hemtex :)
Därefter åkte vi till Mio möbler och tog en lunch och världens godaste efterrätt. Eftersom vi inte kunde bestämma oss så tog vi två olika som vi sen satt och delade på, men chokladkakan var GUDAGOD :)



Hittade en superfin lampfot på Mio som var på rea, dessvärre så upptäckte jag att den spruckit när jag kom hem..så får åka och byta den idag :/

Syrran ville att vi skulle kolla på filmen I rymden finns inga känslor på kvällen och till detta så skulle hon ABSOLUT ha godis..så in till hemmakväll en runda. När vi ändå var där så ville jag upp på Åhlens en snabbis, då jag hört att dom hade mycket REA där. Hittade hur mycket som helst som var 50% på REA-priset. LYCKA!!!!
Bl.a en tvättkorg som var nedsatt från 445:- till 149:-, ett baby-gym från 299:- till 79,50:- och så lite annat smått o gott.




När vi kom hem igår så hade Andreas köpt present till mig :) Hihi!!! Såna överraskningar gillar vi!!!



Nähä, dags att plocka fram frukosten :)

Puss puss♥


Åhh, just det.. höll ju på att glömma. Är ju tvungen att lägga upp ett kort på min goa kollega Gunilla som gårdagen till ära lånat Andreas Batman-kostym då det firades jubileum på förskolan i form av maskerad. Antar att hon är mycket poppis hos barnen nu:) 
Ett extra stort GRATTIS då hon oxå fyllde år :) Hurra Hurra!!!!




2011-01-25

Hej hej...
Älsklingen sitter bänkad framför handbollen, så jag passar på att slänga in ett litet inlägg. Igår så hade jag min första lediga dag utav många. Gick ju på ledighet i fredags. Kändes otroligt skönt att slippa ställa klockan på morgonen och ha ångest över att komma upp ur sängen pga att natten inte bjudit på så mycket sovtimmar. Nu kan jag vila, ta det lugnt och slumra till här hemma om dagarna precis hur jag vill :)

På eftermiddagen kom Andreas mamma, mormor & morfar på besök och hade med sig både goda frallor och wienerbröd. Mums!!
När vi skulle ut lite senare och visa Andreas morfar vårt garage och resten av huset så råkar jag trilla. Klantig som man är så snubblade jag på det ena trappsteget utanför och föll pladask. Som tur var lyckas jag ta i med händerna och lite av båda knäna, men magen slog ändå i marken. Usch, det enda man tänkte på var ju bebisen. Den sparkade iallafall precis som vanligt på kvällen och likadant hela dagen idag så allt verkar lugnt :) Men några blåmärken fick man allt..

Idag så har jag varit hos frisören och utmanat ödet lite. Bestämde mig för att bli brunett igen, dock med lite blonda slingor i.. är inte redo att sluta vara blondin helt o hållet :) Tog beslutet mest för att slippa behöva tänka på detta med utväxt hela tiden, då min egna hårfärg är åt det "råttaktiga" hållet. Blev fint, men gud så ovant det känns.

Efteråt så mötte jag upp Hanna, Johanna, Yessie och Thomas för lite mat på 1344. Mycket trevligt!! Jag och Johanna hann gå i lite butiker innan jag skulle på mitt inbokade besök hos barnmorskan.
Allt var iallafall hur bra som helst med bebis, h*n har lagt sig med huvudet neråt och var istället för "rörlig" nu "ruckbar"...(alla dessa uttryck som barnmorskan använder) hon tror att h*n kommer att "fixera" sig inför nästa besök, som är om 2 veckor. Hjärtljuden har sjunkt lite och låg nu på 136 i jämfört med 146-152 som det legat på alla andra gånger.
Vågen visade +22 kilo, usch och fy!! Ingen annan än mig själv att skylla på som ätit en massa godsaker under graviditeten. Tur man har en stöttande sambo när man kommer hem :)
-"Men älskling, klart att du har gått upp i vikt när du inte rör på dig. Innan kunde du ju ut och gå, nu har du ju detta med foglossningen"

Älskar dig Andreas ♥♥♥

Nu ska jag krypa ner, är helt slut.

Natti Natti!!

Scanner- min nya favorit leksak :)

Hej hej..
Sitter här hemma och njuter av ledigheten och passade på att scanna in lite gamla bilder på mig och Andreas. Förstår verkligen inte varför jag inte köpt en sån här skrivare tidigare, måste ju vara en utav världens bästa uppfinningar :)




Mys med syrran och magont...

Hej hej...
Igår så hade jag och syrran bokat träff. Blev en runda till leksakshuset för att kika lite och sen passade jag på att köpa en skrivare på Elgiganten när jag ändå var i närheten. Så himla smidigt att man både kan skriva ut, kopiera och scanna med med en och samma maskin.
Efteråt blev det lite film och fika här hemma.




Idag så har älsklingen varit iväg och fixat hela dagen bl.a huggt ved och tömt vårt garage på all skit som vi samlat på oss sen flytt och allt. Själv så har jag tillbringat nästan hela dagen i soffan. Har haft så ont i magen, misstänker att det är dessa sammandragningar som spökar igen :(
Pappa kikade även upp en runda när han ändå hade vägarna förbi.

Bjuder på lite magbilder, tänk att jag redan är i v.32. Börjar kännas lite nervöst, men samtidigt otroligt spännande.




Puss Puss♥

2011-01-21

Hej hej..
I förrgår så var Karlskrona möbler här och lämnade våra matsalsmöbler som vi beställde för ungefär 2 veckor sen. Vi hade för ett ögonblick anat att möblerna kanske skulle vara ihopsatta då vi betalat så mycket för dom, men där hade vi fel. Rummet var fyllt med olika kartonger och det var bara att sätta igång och montera ihop allt. Andreas han slet och slet. Två av stolarna var skadade så vi fick åka och byta in dom igår innan jag skulle börja jobba. Igår kväll var äntligen allt på plats och vi blev mer än nöjda :)





Idag så jobbade jag sista dagen, så nu ska jag gå hemma med havandeskapspenning till bebis kommer. Har lite blandande känslor inför detta. Tycker det ska vara otroligt skönt att få gå hemma och ta det lugnt pga att jag har så ont i kroppen. Samtidigt så kommer jag sakna jobbet otroligt mycket. Jag har ju jobbat på denna förskolan i 3 år nu och kommit mina kollegor nära, vissa mer än andra.

När jag skulle gå hem idag så hade alla samlats i hallen för att kramas "hej då". Dom hade gjort ett jätte fint collage som jag fick i present samt en bukett tulpaner och en chokladask. Jag blev så rörd att jag hade svårt att hålla tillbaks tårarna :( Dessa graviditetshormoner haha!!
Men vi syns snart igen!!!



Nähä, dags att inta soffläge i väntan på att mannen ska komma hem.

Puss Puss♥

2011-01-16

Hej hej.. Söndagskväll och helgen har sprungit iväg i samma racerfart som vanligt.
Igår tog jag och älsklingen oss en liten tripp till IKEA. Vi har pratat länge om att köpa en schäslong till vardagsrummet samt lite annat smått o gott. Hittade hur mycket fint som helst och bilen var proppad med saker när vi var på väg därifrån. Passade även på att köpa en spjälsäng med allt tillbehör, ett bord, hylla samt en ny matta till tv-rummet.

Efter frukost idag så bestämde vi oss att slänga ut granen och istället göra plats för den fina schäslongen. Granen har hållt sig så otroligt fin så den fick stå in i det sista.
Vid 14-tiden så kom Hanna, Thomas, Peter och Yessie samt Thomas två barn på besök. Fick en superfin blomma som fick pryda det nya lilla bordet :)
Tiden rann iväg fort, som det brukar i trevligt sällskap.
Andreas har precis gett sig iväg mot skogen för att jaga lite. Stackarn har inte kunnat jaga på hur länge som helst pga snön men nu ikväll så skulle han äntligen få tillbringa lite tid i skogen.
Jag själv funderar på att slänga på en film i väntan på Solsidan som har premiär ikväll.



Puss Puss♥


Fin besök, bebiskläder och skitförbannad!!!

Hej hej.. så är det helg igen. Jag har precis haft besök utav min fina vän My. Hon hade med sig ett par super fina tulpaner som nu pryder vårt köksbord. Som vanligt hade vi mycket att prata om och tiden den bara rann iväg.

I onsdags så var jag hemma ifrån jobbet. Hade så galet ont i magen i tisdagskväll och blev genast mycket orolig och låg sömnlös den mesta delen av natten. Hade ett inbokat besök hos barnmorskan som snabbt konstaterade att jag har fått sammandragningar. Känns himla skönt att iallafall veta vad det är :)
Bebis låg på precis samma ställe som den gjorde under ultraljudet i Malmö för nästan 1 månad sen, med huvudet neråt och pressar på min urinblåsa. Det förklarar ju varför jag precis HELA tiden är så galet kissnödig.

Igår efter jobbet så mötte jag syrran för lite mat och en runda på stan. Hittade jätte fina bebiskläder i neutrala färger, då vi inte vet om det blir en han eller en hon. En supersöt overall, en fleece jacka, mössor och ett super gulligt set med texten DADDY`S No 1 :)
Så nu har bebisen fått en liten låda i byrån med sina första kläder i. Skönt och ha lite sånt hemma så man slipper åka iväg o handla kläder när man precis kommit hem från BB.





Oj oj..vad en graviditet kan förändra ens kropp. Här är två bilder på FÖRE och EFTER!!! När bebis är ute så står  träning definitivt på schemat!!!





Usch, blev så otroligt arg åt min kära systers vägnar idag. *Grrrr!!!! Hennes vän Fia skulle idag ta sin examen och är numera färdig sjuksköterska. Så min syster Katta hade tagit semester för detta och verkligen sett fram emot denna dagen. Kan oxå tillägga att min syster nästan ALDRIG har semester. Hon jobbar, jobbar o jobbar!! Klänningen var struken och hon hade gjort sig fin. Dagen var planerat som så att hon skulle bli hämtad utav Fias föräldrar, sen skulle dom till Kalmar och kvällen skulle avslutas med middag på en restaurang. Plötsligt strax innan hon ska bege sig iväg så ringer det från kommunen och en kvinna som vikarierar för hennes chef säger att hon MÅSTE jobba pga hennes kollega blivit sjuk. Katta säger med gråten i halsen att hon tagit semester, en semester som hon oxå fått beviljad för att hon ska iväg. Detta totalt skiter denna kvinnan i och beodrar in henne till att jobba till klockan 22 ikväll. O då måste jag även här tillägga att kvinnan ringer 2 timmar innan Katta ska infinna sig på jobbet .
Fy fan säger jag bara!!!! Såna jävla människor kan ju inte ha något hjärta överhuvuvdtaget och borde enligt mig få sig en rejäl käftsmäll!!!

Sådär, det kändes skönt att få avreagera sig lite!!

Nu blir det strax lite god mat och fredagsmys med älsklingen!!

Puss Puss♥

11-01-11

Hej hej!!
Oj oj, det var farsligt vad många 1:or det var i dagens datum. Ser nog lite skoj ut för den som t.ex föder barn exakt kl: 11.11 11-01-11 haha, bara en tanke :)

Helgen sprang iväg lika fort som vanligt och igår var det åter jobb igen. Jobbar ju bara nästa vecka också sen går jag hem. Tycker det ska bli himla skönt att få vara hemma och ta det lugnt eftersom jag har så ont och känner att jag knappt orkar prestera något på jobbet längre, men samtidigt lite sorgligt då jag tycker så otroligt mycket om mitt jobb och mina kollegor.
 
I söndags åkte jag och Andreas upp till Emmaboda möbler för att kika lite och ev. köpa en matta till matrummet. Vi hittade tyvärr ingen matta, men däremot lite fina lampor som passade perfekt i köket och sovrummet. På vägen tillbaka åkte vi inom hans föräldrar på lite söndagsmat.

Idag är det en liten "plock och fixa dag" här hemma varvat med soffmys. Är så otroligt trött på alla tomtar, så dom har snällt fått åka ner i lådan igen. Tvättmaskinen går på högvarv och det låter nästan som jag driver en flygplats här i huset.
Bebis är på g i magen och det känns ibland som att jag ska kissa på mig då h*n trycker mig på blåsan. Rusar till toan och det kommer knappt någonting alls :/ Börjar bli aningen trött på denna graviditet nu, vill hellre ha bebisen i famnen. Men men, 10 veckor kvar förhoppningsvis om h*n kommer på den beräknade dagen. 

Puss Puss♥
 

Fyndat...

Hej hej...
Så är man nyss hemkommen ifrån Mio och Karlskrona möbler. Vi har varit där och fyndat bland alla rea grejer. Hittade en fin vit hylla, bäddmadrasser, påslakanset och lite fina bordstabletter till köket :)
I morse så ringde pappa och bjöd in sig själv på lite fika, sen ringde syrran och även hon körde upp en runda. Ikväll är vi bjudna hem till Andreas moster på lite födelsedagsmiddag.

Gårdagen tillbringade vi i soffan framför premiären av Let`s dance i sällskap med diverse "godsaker". Måste nog säga att jag håller på Anders Bagge men Hannah Graaf är ju så underbart söt.





Detta har vi beställt till vår matsal, ifrån Karlskrona möbler. Ja, vi har ju faktiskt en egen matsal i huset och t.om en liten serveringslucka i väggen.
Kommer bli så himla fint :)


Önskar er en trevlig lördagskväll.
Puss puss♥

2011-01-06

Hej hej..
Tänkte slänga in ett inlägg lite snabbt nu medans mannen dammsugar :) Nu är man ledig till måndag, skulle egentligen jobba imorron men det var så lite barn så jag tog lite komp.
Vilken total lycka det var här hemma igår då jag fick ett brev ifrån försäkringskassan att min ansökan om havandeskapspenning gått igenom. Kändes som att en stor tyngd ifrån axlarna försvann. Jag är ju sjukskriven på 50% fram till den 21 jan pga foglossning och ryggont. Sen var jag antingen tvungen att plocka föräldradagar eller ansöka om havandeskapspenning pga läkaren inte kunde sjukskriva mig längre än 60 dagar innan BF. Så himla sjukt :/

Men nu är allting löst och jag kommer jobba till den 21 jan sen går jag hem, tar det lugnt och väntar på vår lilla bebis :)
 
Var och hämtade barnvagnen i tisdags och passade även på att köpa en Brio primo babyskydd som skulle passa till vagnen, nu har ju BB dragit in på detta med att man kunde låna en gratis. En jätte fin skötväska, en åkpåse och regnskydd fick också följa med hem. Babyproffsen är aningen beroendeframkallande, kommer nog tillbringa mycket tid där framöver ha ha.. O super trevlig personal som verkligen tog sig tid för en :)


Nu har mannen dammsugat färdigt, så nu får vi se vad dagen bjuder på :)

Puss puss♥

2011-01-04

Godmorgon :)
Så sitter man här med sin frukost, som alltid är lika svår att få ner. Jag som lovade mig själv när fick reda på att jag var gravid att varje dag äta en rejäl frukost för bebisens skull. Jag som vanligtvis nästan aldrig åt frukost innan.

Igår var jag och Andreas inne i lägenheten för att plocka ner det sista. I förrgår var syrran där med oss och hjälpte oss att flyttstäda. Vilken duktig och flitig syster man har :)
Idag ska jag in och skriva under köpekontraktet, så om några timmar är lägenheten SÅLD..ja, egentligen så har den ju varit såld i nästan 2 månader..men det är nu hela affären ska avslutas.

Efter att vi varit i stan så åkte vi inom babyproffsen, tänkte kolla om Teutonia vagnen jag kikade på innan jul möjligtvis var på rea. Det var den, men oxå dessvärre såld :( Expediten skulle kolla vad kollektionen från 2011 skulle ligga på.. 10500 kr UTAN tillbehör. Fy fan, e ju rena rånet.
Så det där med Teutonia fun kan man ju direkt lägga ner. På vägen därifrån så kikade vi igenom alla dom andra vagnarna som var ifrån kollektion 2010 och hittar då en superfin BRIO, hade exakt de hjul samt färger jag velat ha. Dessutom en prissänkning på 3500 kr. PERFEKT!!!
Så idag ska jag åka och hämta vår barnvagn :) 



Nähä, nu blir det in till stan för en liten fika med syrran innan jag ska träffa mäklaren.

Puss Puss♥


Jul och nyår :)

Årets jul fick detta året vara lite annorlunda, då jag och Andreas bestämt att vi skulle fira HELA julen ihop.
Dagen innan julafton så var vi uppbjudna hem till Andreas föräldrar för lite julbord ihop med hans syster och hennes familj. En mycket trevlig kväll. Massor av mat och dans runt granen. Jag fick däremot snällt sitta på en stol pga min foglossning och titta på hela familjen Christiansson/Fredriksson som for runt i huset som galna kaniner på crack.. ha ha!! Mycket underhållande!! :) 

Julafton tillbringade vi dagen hos min pappa tillsammans med min syster och farmor. På kvällen åkte vi till Andreas mormor och morfar där vi firade ihop med hans föräldrar och bror Tobbe.

Andreas mamma tar verkligen detta med julklappar på största allvar. Jag har aldrig någonsin sett så sjukt mycket julklappar. Det tog Andreas och Tobbe nästan 2 timmar att öppna alla.



Jag måste ju även lägga upp ett foto på min och Andreas fina kungsgran :)




NYÅR!!!
Min underbara svärfar Hasse fyllde 60 år den 30/12. Detta firade vi genom att allihopa blev uppbjudna till Stockholm över nyår av Andreas mamma.
2 nätter på First Hotell, shopping, 3 rätters nyårssupé på dramatens restaurang och Premiären av Romeo och Julia på Göta Lejon.
Oj oj, så sjukt bra Romeo & Julia var. Vi fick jätte bra platser uppe på balkongen och det var super kul att mingla med en massa kändisar. Hasse pratade med Lasse Berghagen och jag hamnade i toakön bredvid Marie Serneholt. Morgan Alling stod bara någon meter bort och Andreas träffade på skådespelerskan Maria Lundqvist.



Kan ju inte låta bli att skriva om när Hasse råkade ringa till larmcentalen ifrån hotellet.
Andreas och jag hade fått rumsnr: 112.
Så Hasse lyfte luren och skulle ringa internt till oss.
En kvinna (som han trodde var jag) svarade: 112, vad har hänt??
Hasse svarar: Men tjenare!! Hänt?? Nä, det har inte hänt nåt.. vad gör ni??
Kvinnan: Du har ringt larmcentralen.
Hasse: Men oj.. ha ha. Jag skulle ringa in till min son som bor på Hotell, nr 112.

Att jag inte höll på att skratta ihjäl mig när Yvonne skulle berätta om detta.
Puss puss♥


Huset :)

Under hösten så var vi igång och letade hus för fullt. Vi konstaterade efter att vi fått reda på att vi väntade barn att det absolut INTE gick att bo med ett liten bebis i en 2:a på 54kvm, 6 trappor upp och UTAN hiss.
Så lägenheten den såldes och vi fick tillslut tag i vårt drömhus som vi flyttade in i den 1 dec 2010 :)


Bilderna är tagna i somras, jag lovar att göra en uppdatering på insidan lite längre fram...

Bebislycka :)

Det har säkert inte undgått någon att jag och Andreas väntar vårt första barn :) Den lilla bebisen är beräknad till den 21 mars 2011.

Jag fick reda på att jag var gravid lördagen den 17 juli. (var då i vecka 5) Andreas var iväg på fotbollsläger ute på Öland och det tog nästan 3 timmar innan jag fick tag i honom och kunde berätta den glädjande nyheten. De 3 längsta timmarna i mitt liv.. ha ha!!
De första som fick reda på det var min söta vän Anna och min lillsyster Katta som både blev otroligt glada.

Jag är nu i vecka 29 och magen den växer för fullt.


Graviditetstestet som snabbt visade positivt den 17 juli 2010.
Min första ultraljudsbild i v.10
Magen i v. 10



Magen i v. 16



Ultraljud v. 18



Magen v. 21



Magen v. 26



Ultraljud i 3D/4D v. 27

Börjat blogga igen...efter en paus på 4 månader!!

Hej bloggen.
Jag satt här igår kväll och funderade över ALLT roligt jag har haft för mig som jag vanligtvis brukade skriva av mig om i bloggen. Bestämde ju för 4 månader sedan att jag skulle sluta blogga. Att det hände så mycket i mitt liv som jag hellre ville behålla för mig själv.
Min kära lillasyster sa en gång "bloggen är en sak man alltid kommer att ha och kika tillbaka på"
Har tänkt rätt så mkt på dom orden och har då beslutat mig för att börja blogga igen. Bloggen har ju nästan blivit som en dagbok de senaste 2 åren och jag vill inte komma till dagen då jag undrar "vad hände sen då??

Så idag, den 3 januari 2011 är den då öppen igen :)
Nu ska jag bara ta mig en funderare och se över hur långt tillbaka i tiden jag ska gå, har ju hänt hur mkt som helst som jag vill skriva om.

Jag tror faktiskt att jag börjar med Anna & Andreas bröllop, den 11/9- 10. som faktiskt var i samband med att jag slutade blogga.

Dagen börjar med att jag hämtar Anna kl:8.00. Därefter ger vi oss iväg till frisören, sen ska bruden få sin fina make-up på Lamon.



Kl: 14.00 börjar bröllopet, var verkligen hur fint som helst :) Därefter blev det bröllopsfest i Officiersmässan där det bjöds på 3-rätters och live-band. En underbar kväll och ett underbart bröllop :)
Jag önskar Anna & Andreas ALL lycka i framtiden!! 





Puss Puss ♥


RSS 2.0