Lövmarknad & midsommar firande..

Hej hej..
Jahopp, då var denna midsommarhelgen över. I torsdags så var det dags för den årliga lövmarknaden inne i stan, får man ju absolut inte missa. Hämtade upp syrran strax efter 13-tiden sen åkte vi ut till min svärfar som hade ställt husvagnen ute på Dragsö. Vi tog sedan Axel-båten därifrån in till stan. Kan säga att det var sjukt smart utav oss, för vi hade omöjligt fått tag i en parkering.
Andreas och hans mamma Yvonne kom in för att göra oss sällskap efter dom slutat jobba. Fyndade som vanligt mina 14 par strumpor/100 kr, godis och en massa annat smått o gott. Efteråt så tog vi oss en pizza på Café & restaurang Touch. Supergott!!!


Midsommar firade vi ute på Dragsö ihop med Andreas föräldrar, brorsan Tobbe, moster Lisa och kusin Nettan med familj.





Igår kväll så kollade jag och älsklingen på Disney´s Tangled, svenska versionen! (självklart så var det min idé) rösterna görs av bl.a Måns Zelmerlöv och Molly Sandén. Säger bara: JÖSSES, vad jag skrattade!! Var en av dom absolut roligaste filmer jag någonsin sett. Den får 5 Ullisar av 5 ;)

SE DEN!!!!



Idag har vi varit iväg en runda för att fixa det sista inför husvagns-premiären :) hihi!! Nu väntar jag på att maten ska bli färdig, Andreas fungerar ju inte bara som pizzabagare, utan även som kock ibland oxå ;) Nypotatis och kassler står på menyn. Mums!!

Puss puss♥

Alicia 3 månader idag!!

Hej hej..
Ja, jösses..prinsessan är redan 3 månader. Hon växer så det knakar och vi upptäcker nya saker varje dag. Idag när jag skulle fotografera henne så tog hon ut nappen med handen.. helt galet!!



Dagen har vi tillbringat ihop med Emma och hennes lille Gustav ute i Korsanäs. Först fikade vi lite hemma hos dom, sen åkte vi in till Ronneby en runda för att kika i lite affärer.
Jag stannade även till på mitt gamla jobb i Nättraby på vägen dit för att säga hej till alla mina goa kollegor.

Andreas är iväg för att lämna tillbaka alla bord och stolar som vi lånade till dopet, Alicia har somnat så jag funderar på att ta mig en liten tupplur på soffan jag oxå. Usch, man är ju helt galet trött!!!


Ahh just det, jag glömde ju presentera Pizzabagaren a`la Andreas , vilket kap man gjort!!! ;)



Puss puss♥

Fina presenter, ruggigt väder och magont..

Hej hej..
Jag lever :) Fy tusan vilken natt jag har haft..har haft en sådan fruktansvärd värk i magen efter spiralen igår. Nu äntligen har det börjat släppa lite...Tackar vet jag värktabletter ;)

Min lilla älskling ligger och sover, så jag har passat på att gå igenom alla hennes fina dop-presenter.



Hon fick verkligen så otroligt fina presenter bl.a ett otroligt vackert guld hjärta med sitt namn ingraverat utav sin farmor och farfar.

 
 
Lek och gå-stolen fick hon av sin morfar, baby-gym av sin moster Katta/fadder.

Vackra blommor!!




Alicia leker i sitt nya baby-gym :)



Det märks verkligen att vår lilla prinsessa har blivit större, o då menar jag inte storleksmässigt. Hon har börjat greppa efter saker. Här har hon greppat tag i lilla kaninen :)



Usch och fy vilket ruggigt väder det är ute idag. Får verkligen hoppas att det blir bättre snart eftersom både lövmarknad och midsommarfirande står på schemat.
På lördag så firar ju jag och älsklingen dessutom 1-årig förlovningsdag. Har köpt världens finaste lilla sak till honom, han kommer bli sååå glad. O dessutom sååå nyfiken när jag skriver såhär.. haha!!

Oj oj, nu vaknar min lilla snäcka...

Puss puss♥


Dop för Alicia!

Hej hej..
Igår hade vi dop för Alicia. Eftersom Rödebykyrkan håller på att renoveras så hölls istället dopet i församlingshemmet. Allting gick jätte bra och det var så fint :) Efteråt så bjöd vi släkt och vänner på dopfika hemma hos oss. Perfekt att man har ett hus med två lägenheter. Vi hade dukat långbord på nedervåningen och hade fika-buffé i köket där nere. På så vis så slapp vi flytta runt och stöka till allt där uppe :)
Alicia fick så himla fina presenter, får se om jag hinner skriva och lägga upp lite bilder på dom imorron.









Idag så har jag och Alicia varit inne i stan en runda. Jag hade tid hos barnmorskan vid 14 och passade på att träffa gulliga Madde med lille Max på en fika. Min barnmorska övertalade mig till att sätta in en spiral och jag säger bara AJ AJ AJ. Det kändes ju ingenting att sätta i den, men denna hemska "mensvärk" som kom efteråt. Träffade syrran en liten runda efteråt men hade så ont att jag fick köra hem nån timme senare och ta och lägga mig i fosterställning i sängen. Mycket ska man behöva stå ut med :/ *snyft
Får hoppas att det släpper snart..för annars vet jag inte vad jag gör....

Puss puss ♥


110615

Hej hej
Jaaaa, internet fungerar:) Jag höll på att fullkomligt få spelet här hemma igår när det visade sig att inte bara torkskåpet slutat fungera, utan även datorn, tv:n och kyl/frys. Visade sig att något med elen i just dom uttagen är trasiga. Så med lite förlängningssladdar är problemet löst ;)  

Igår kväll hade vi lite kalas här hemma för Andreas. Så Andreas föräldrar, mormor Ulla, bror Tobbe med flickvän Kristina, min syster Katta och min pappa dök upp. Vi bjöd på grillat och Andreas mamma Yvonne hade gjort världens godaste jordgubbstårta. Jätte trevligt!!


Lilla familjen :) Lägg märke till Alicias "mamma, måste jag vara med på flera kort nu" min haha.. sötnosen ♥




I måndags så var jag och Alicia i stan en runda. Vi hade bestämt träff med min fina Katarina Larsen som lovat att sy fina gardiner både till Alicias rum och till gästrummet. Så in på AJ`s för att kika på tyger. Hittade hur mycket som helst med bestämde mig till sist för ett rosa-prickigt tyg till Alicia och ett blommigt till gästrummet. Får visa hur det blev sen :)

Idag så kommer min söta vän My upp för att hälsa på en liten runda, trevligt :)

Puss puss♥

Andreas 26 år

Idag är ingen vanlig dag för idag är det älsklings födelsedag. Hurra Hurra Hurra!!!!

GRATTIS MIN ÄLSKADE ANDREAS PÅ DIN 26 ÅRS DAG :) Jag älskar dig ♥




Så är jag igång igen... ;)

Hej hej..
Dags att blogga lite efter en välbehövlig paus. Har inte haft den minsta ork att ens tänka på att blogga den sista tiden, haft fullt upp med att försöka bli bra igen.
Googlade på ordet stress och hittade denna lista på symptom: 

-nedsatt kreativitet
-yrsel, ostadighetskänsla, tinnitus (öronsus), begränsad hörseluppfattning
-obehaglig psykisk trötthetskänsla
-dåligt humör, lättirriterad, rastlöshet och otålighet
-glömska och koncentrationssvårigheter, inlärningssvårigheter
-dåligt självförtroende, oro för att misslyckas
-nedstämdhet, pessimism, negativa tankar
-orolig sömn (vaknar outsövd, trött under dagen)
-svårigheter att komma till ro och slappna av
-tendens att dra förhastade slutsatser, överskattning av problem
-aptitlöshet, dras till starka smaker, godisbegär
-magkatarr och matstrupskatarr
-tarmkatarr (magknip och diarré)
-spända , trötta och ömma muskler
-värk runt leder
-fysiskt lättuttröttad, dålig ork
-värk nacke, axlar, rygg, bröstkorg, armbågar
-huvudvärk (både spänningsvärk och migrän)
-spänd, knarrig röst
-sväljningssvårigheter, muntorrhet, klumpkänsla i halsen
-oroligt hjärta (störningar av hjärtrytmen)
-högt blodtryck / labilt blodtryck
-påskyndad åderförkalkning, t ex hjärtinfarkt
-omotiverad rodnad och / eller blekhet (ofta om vart annat)
-kalla händer och fötter
-mörka "påsar" under ögonen, svullnadskänsla i händer och fötter
-domningar och stickningar i armar och ben
-trötthet i ögonen, dimsyn, tunnelseende, begränsad synuppfattning
-ljud och ljuskänslighet
-orolig urinblåsa, sängvätning, täta urinträngningar
-sexuell lustlöshet
-svettningar (fr a arm- och handsvett)
-irriterad hud, (ibland t o m eksem), glanslöst och risigt hår
-nässelutslag, hösnuva, astma
-nedsatt immunförsvar (återkommande infektioner) 
 
Kan säga att minst 10 av dessa är något jag känt av de sista 2 veckorna. Det är ju egentligen inte klokt vad stress kan påverka kroppen :(

Så denna veckan som gått har jag verkligen försökt dra ner på tempot. Att istället för att hinna med så mycket som möjligt om dagarna (som är typiskt mig) så har jag försökt dela upp sakerna och tagit lite varje dag.

I måndags så var vi bjudna på Gustavs dop, Gustav är son till min barndomsvän Emma. Dopet hölls i Listerby kyrka och därefter var vi bjudna på dopfika hemma hos hennes föräldrar. Det bjöds på smörgåstårta och god dajmtårta med jordgubbar på. Riktigt trevligt :)

I tisdags så träffade jag syrran en runda. På eftermiddagen kom pappa och Andreas föräldrar hit en runda för att fika lite på min rabarberpaj jag gjort. Måste säga att jag blivit en hejare på att göra rabarberpaj ;) hihi

I torsdags så var jag och Alicia inne i stan en runda för att träffa Madde och lille Max. På eftermiddagen så kom prästen förbi för att planera inför Alicias dop som ska vara nästa söndag.

Idag så har vi varit sjukt effektiva här hemma. Tvättmaskinen har gått på högvarv, städat både nedervåningen och övervåningen. Varit ute och rensat rabatter och en massa annat. Sen fick vi besök av gulliga Louise Dahlstedt som gav Alicia fina presenter.
Skulle nog egentligen behövt gå och vila lite nu, men har ju lovat att grilla uppe hos Andreas föräldrar ikväll.

Trevlig lördagskväll på er :)
Puss puss♥


Alicia har börjat leka med sitt babygym :)


Världens stoltaste mamma :)


110602

Hej hej..
Godetid, när ska det bli lugnt i ens liv.. är det inte det ena så är det det andra. I tisdags kväll när vi hade ätit så skulle jag amma Alicia. Efter jag ammat så la jag mig ner i soffan för att titta på Desperate Housewives. Hela rummet börjar snurra så jag kunde inte ligga ner. Jag reste mig upp och fick en sån rejält sprängande huvudvärk. Känner att jag börjar få svårt att andas och går ut en runda för att få luft. Känner att jag har svårt att kontrollera kroppen, armarna och benen börjar liksom "dunka" och "sticka" och jag får svårt att komma till ro. Kändes nästan som att jag var rejält berusad. Ingenting hjälper och det blir bara värre och värre. Så vi bestämmer oss för att åka in till akuten.
Får komma in direkt och dom tar en massa prover på mig. Blodprovet visar ingenting, jag syresätter mig och inget fel på hjärtat. Dom bestämmer sig några timmar senare för att röntga mitt huvud för att utesluta en blödning eller liknande. Var riktigt otäckt eftersom minnerna till då mamma gick bort med en hjärnblödning började göra sig påminda. Allt såg bra ut :) Dom ville inte skicka hem mig eftersom dom ville fortsätta göra tester dagen efter så jag blev inskriven. Fick ligga uppe på BB/Gyn eftersom jag hade Alicia med mig. Dom kollade blodtrycket på mig under hela natten så det blev inte mycket sömn. Dagen efter så blev jag nerskickat till medicin för ännu mera undersökningar. Läkaren ville göra ett sånt ryggmärgsprov på mig för att utesluta ev. hjärnhinneinflammation eller borrelia, jag total vägrade (dum som man är).. det fick räcka med alla 7 blodprov dom tagit på mig.
Efter en timme så var vi färdiga. Läkaren kunde ju inte utesluta hjärnhinneinflammation eftersom jag vägrade göra provet, men däremot så tyckte han inte att jag hade dom typiska symtomen för det.

Han sa att jag antagligen drabbats av en kollaps. Det har blivit en alldeles för stor omställning för mig och min kropp att den till slut sa ifrån.
En jobbig och besvärlig graviditet och en viktökning med 30 kilo, mycket vätska och högt blodtryck. Sedan har blodtrycket gått ner igen efter graviditeten, gått ner 20 kilo på 2 månader..Sömnbrist, vätskebrist och ev. matbrist. Stress över att Casper dött..stress över att ta ansvar för min mormor som blivit dålig. Listan kunde göras lång.
Blev hemskickad några timmar senare, men fick lova läkaren att omedelbart höra av mig igen ifall besvären kom tillbaks.
Huvudvärken är kvar och känner mig nästan bakfull..får hoppas att det försvinner snart :/

Idag så fyller min lilla farmor 86 år, skulle väl egentligen bara velat ligga hemma på soffan hela dagen men min farmor betyder för mycket för mig för att låta bli att åka dit.





Fick så otroligt fina presenter av min kära dotter på mors-dag ♥



Mitt hjärta smälter av lycka när Alicia skrattar och ler här hemma, sötnosen!

RSS 2.0