Mors-dag!!

Hej hej..
Jaha, det blev ingen frukost på sängen för mamma Ullis idag. Kanske pga att min älskade sambo somnade om och jag inte orkade ligga och vänta på honom. Karlar!!!
Lilla Alicia är fortfarande väldigt förkyld, så himla tråkigt.

Mors-dag är annars en väldigt jobbig dag för mig, just för att min egna älskade lilla mamma inte längre är i livet. I sommar är det 8 år sedan hon gick bort. Det går inte en enda dag då jag inte tänker på henne. Extra jobbigt har det varit nu sedan jag blev gravid och lilla Alicia kom till världen. Vet att mamma hade älskat att få vara mormor och det känns så himla hemskt inombords när jag tänker på att Alicia aldrig kommer få lära känna sin mormor.
Min mamma var världens underbarste människa. Visst, det säger kanske de flesta om sina mammor, men just i detta fallet är det verkligen sant. Hon var otroligt snäll och kärleksfull. Jag är så otroligt tacksam att jag fick ha henne som mamma i hela 21 år.

Lite senare så kommer min lillasyster upp, vi brukar alltid plocka en stor bukett liljekonvaljer på mors-dag för att sätta på hennes grav. Liljekonvaljer var mammas favoritblomma!

Mamma, jag saknar dig varje dag ♥ Älskar dig nu och för alltid!!




110528

Hej hej...
Så satt man bänkad framför Kvällen är din då sambon upptäcker att det är Champions League final på tv..jahopp, inte så mycket att göra åt ;)
Idag så har Andreas och jag varit iväg och handlat en massa saker till husvagnen. Eftersom Alicia fortfarande är väldigt förkyld så bad vi hans föräldrar att komma hem till oss och passa henne under tiden. Så under kvällen fyllde vi husvagnen med alla saker vi köpt/samlat på oss. Nu riktigt längtar man till premiär-turen :)

Imorron är det morsdag..min allra första. Väntar med spänning på vad lilla Alicia ska hitta på till sin lilla mamma hihi :)




Älskar min familj... :)

Hej hej..
Åhh, jag hoppas verkligen att Alicia är på bättringsväg nu. Natten har varit ganska lugn, hostat lite men inte så mycket mer. Däremot så var hon galet täppt i näsan i morse att det bubblade ur den. Under dagen så har hon mest sovit och näsdropparna verkar funka eftersom hon knappt hostar längre. Skönt!! Vi håller tummarna.
Ikväll så kommer lillasyster Katta på besök och ska stanna tills imorron.
Mysigt!!

 
Glömde ju visa vilka fina blommor min älskade sambo överraskade mig med häromdagen :)



Puss puss♥


110526

Hej hej..
Alicia ligger och tar igen sig och Andreas tittar på Vem vet mest..så mamma Ullis passar på att slänga in ett litet inlägg. I natt så fick vi åka till akuten med Alicia. Jag skulle amma henne vid 03-tiden och lilla snuttan kunde knappt äta, hon satte hela tiden i halsen och hostade hur mycket som helst. Hon var jätte slemmig i halsen och alldeles rosslig. Så vi tog det säkra före det osäkra och åkte in med henne. Hon hade ingen feber och lungorna lät bra. Däremot så har lilla snuttan gått och blivit jätte förkyld. Jätte snorig i näsan vilken leder till en massa slem i halsen. Min lilla prinsessa :( Tycker så himla synd om henne. Jag har ju varit jätte försiktig med att folk inte har fått vara det minsta förkylda när dom träffat henne samt sett till att hon hela tiden haft ordentligt med kläder på sig. Får hoppas att det inte blir långvarigt.

I måndags så var jag och syrran på vårdplanering för mormor. Hon ska nu få hemtjänst och lite annan hjälp. I tisdags så hade jag besök av Hanna som var här och uppvaktade Alicia med fina kläder.
Igår på dagen så var gulliga My här. Blev lite fika och sen röjde vi i alla våra flyttkartonger som stått där nere sen december. Otroligt vad mycket skit man samlar på sig, måste verkligen boka in en dag till tippen snart.
Idag har vi varit på bvc och vår lilla älskling väger nu 4970 gram och är hela 59 cm. Vi trodde dom skämtade, tänk att hon växt 8 cm på två månader. Jösses!!

Nähä, nu får det bli lite filmmys i soffan.

Puss puss♥


Alicia 2 månader idag!!

Hej hej..
Idag är vår lilla prinsessa 2 månader. Hurra hurra :) Vi satt och tittade på bilderna ifrån förlossningen för inte så länge sedan, godetid vad hon har växt. Nu har hon dessutom börjar skratta och kan skratta riktigt högt och man får världens finaste leénde tillbaka när man skrattar och ler mot henne. Underbart söta lilla Alicia ♥







Veckan har sprungit i rasande fart, kanske just för att jag verkligen har haft fullt upp de flesta dagar. Det har varit så tomt här hemma eftersom lille Casper inte finns hos oss längre. Så jag har gjort mitt yttersta för att slippa vara hemma..har känts lite lättare då.

I måndags så följde jag och Alicia med Andreas mamma, bror och mormor till Kalmar en runda. Andreas bror Tobbe hade lite ärenden att göra där, så vi andra passade på att gå en runda på Ikea.

I tisdags så hörde min söta vän My av sig och dök upp med god fika.

I onsdags så hade Andreas lagt in om en halv semesterdag för att vi skulle kunna åka och hämta hem vår husvagn. Så nu står den här hemma på vår innegård, har dock inte hunnit fota den..men det kommer :) Vår allra första campingsemester är dessutom bokad, i sommar bär det av till Kapell udden på Öland. Sååå mysigt :)

I torsdags så träffade jag och Alicia moster Katta inne i stan, blev fika och lite shopping. Lite senare så kom pappa och Katta förbi oss för att grilla i det fina vädret.

Blev fredagsmys med Tacos i fredagskväll och igår var vi ute på Sturkö ihop med Andreas alla arbetskollegor inkl.respektive för att leka lekar, äta god exotiskplanka och ha trevligt. Kvällen blev riktigt lyckad och det var super skoj att få träffa alla :)


Blev en promenad på Sturkö i det fina vädret!


Puss puss♥

Sorg...

Idag skriver jag med en fruktansvärd sorg i hjärtat. Har inte känt sådan här sorg sen jag förlorade min mamma för 8 år sedan. Om jag ska vara helt ärlig så rinner tårarna ner för mina kinder just nu och det är riktigt svårt att skriva om detta, men samtidigt är bloggen ett sätt att få ur mig mina känslor och tankar. Alla mina vänner som verkligen känner mig vet hur mycket min katt Casper har betytt för mig. Har haft honom i nästan 9 år och han var verkligen ingen vanlig katt. Han var sjukt social och skulle alltid vara där människor var. Han t.om satt på toastolen när jag duschade. Han kom när jag ropade på honom och han mötte mig alltid i dörren när jag kom hem. Han "pratade" och svarade alltid när man pratade med honom. Han sov nästan alltid ihop med mig i sängen. Det var liksom han och jag. För ca: 3 månader sen fick han ett "krampanfall" här hemma, var hos veterinären som inte riktigt kunde svara på vad det var. Han blev bättre men fick ytterligare 3 stycken anfall efter det, men återhämtade sig hela tiden. Hade kontakt med veterinären som tyckte att vi skulle avvakta med tanke på att han hela tiden blev bra igen och eftersom anfalllen inte höll i sig en längre tid. Den sista månaden hade Casper fått börja vara ute. Han sprang runt här på tomten, luktade på allt han kunde komma åt. Han låg i solen och gottade sig..var som en helt ny värld för honom. Inga anfall alls och han verkade må så bra. Igår så låg han ute på balkongen och solade och vi skulle titta till honom innan vi skulle ge oss iväg upp till Andreas bror. Då låg han där på marken och krampade, kroppen var som förlamad och han släpade bakbenen efter sig. Han började krypa mot mig och la sig vid mina ben samtidiigt som han pep och jamade. Jag var rätt så lugn för jag tänkte ju att han skulle snart bli bra igen, har han ju blivit innan. Så vi la honom i gästsängen för att han skulle få vila sig. (veterinären sa att man skulle låta honom vara i fred och ha det lugnt omkring sig när anfallen kom)
Några timmar senare så var han fortfarande inte bra och han låg raklång i buren och kunde inte röra något mer än huvudet och lilla svansen som viftade när vi pratade med honom. Ringde till jour-veterinären som bad oss komma omedelbart.
Hon märkte att något var helt galet och började undersöka honom. Han hade ingen blodcirkulation i bakbenen och inte heller någon känsel. Bakbenen var iskalla och det gick inte heller att tempa honom eftersom tempen inte visade något. Hon sa att det finns ingenting vi kan göra för honom eftersom han antagligen fått en propp, låter vi inte honom somna in så kommer han ändå dö och varför låta honom plågas.
Det var fruktansvärt att behöva fylla i blanketten om avlivning, men jag hade inget val och det enda jag tänkte på var att slippa se Casper lida. Andreas gick ut med Alicia och jag stannade kvar hos Casper in i det sista.
Saknaden är hemsk och så fort man är hemma så blir allt så mycket jobbigare. Han är ju inte här, han sitter inte i soffan bredvid mig, möter mig inte i dörren längre, kommer inte när jag ropar på honom.

Casper, matte älskar dig nu och för alltid. Tack för att du var min i alla dessa år. ♥




Köpt husvagn :)

Hej hej..
Precis hemkommen ifrån familjerätten där vi skulle skriva under papper för att intyga att Andreas är pappa till Alicia, allt detta pga att vi inte är gifta. Passade på att titta in på Andreas jobb när vi ändå släppte av honom. Förstår att han trivs där, supertrevliga kollegor.

Igår så hade jag ett inbokat möte hos barnmorskan i stan så passade på att träffa My när jag ändå var inne. Alltid lika trevligt. Blev glass på glassiären, en kaffe på Waynes och lite shopping, såklart :)

I måndags så ringde jag ner till Husvagn&Fritid i Kalmar för att se om jag kunde förhandla mig till ett bättre pris på husvagnen som vi fastnade för i lördags. Lyckades riktigt bra så om två veckor är vi husvagnsägare till en LMC Luxus 495e, 1998 :)  Lovar att lägga upp bilder när den har anlänt... ;)
Öland, Västervik, Kivik... HERE WE COME!!!!

Puss puss♥



110508

Hej hej..
Åhh härliga sol :) Alicia sover så mamma och pappa har faktiskt hunnit göra lite nytta idag. Både kört några maskiner tvätt, skurat taket på utekällaren och tvättat bilen.
I fredags så kom gulliga Katarina Larsen på besök. Blev lite fika och en promenad runt byn.
Igår så åkte lilla familjen på en tripp till Kalmar. Vi är lite sugna på att skaffa husvagn så vi kikade runt lite för att se om vi hittade nåt vi gillade. Passade även på att åka en runda till IKEA när vi ändå var där.
På kvällen så blev vi bjudna på grillat utav Andreas föräldrar. Dom åkte på semester till Ungern idag och ville träffa Alicia innan dom skulle åka.
Idag spelar Trion hemmamatch så funderar på att göra Andreas sällskap dit och kolla på lite fotboll. Lite tråkigt att sitta hemma i det fina vädret.

Puss puss♥



110505

Hej hej..
Har varit på BVC idag och min lilla snutta väger nu 4415 gram. Måste säga att jag tycker det är skönt att hon inte växer allt för snabbt, har kompisar vars bebisar vägde över 6000 gram när dom var 6 veckor. Får ju behålla min lilla bebis i storleken mindre ytterligare ett tag :) hihi!!

I tisdags så åkte jag och Alicia in till stan en runda för att träffa moster Katta och hitta lite fina kläder till mig själv. Har ju som sagt hamnat lite "mitt emellan". Kan inte längre ha mina mammakläder men kommer såklart fortfarande inte i mina "vanliga kläder" Så fick nästan köpa mig en helt ny garderob med både nya jeans och en massa tröjor, linnen och tunikor till våren/sommaren. Så himla skönt, men dyrt!!
Jag hade dessutom turen att min frisör fått en avbokning så medans syrran passade Alicia blev mamma Ullis lite fin i håret, hade ju inte varit hos frissan sen början på januari så det var verkligen på tiden. Blev som vanligt mycket nöjd över resultatet :)

Igår var det ganska lugnt, besöken har ju börjat droppa av lite nu..så jag och Alicia fick lite egentid och bara hade det mysigt här hemma. På kvällen tog sig lilla familjen en liten promenad runt byn.

Puss puss♥



I lördags var det verkligen fullt upp, Alicia hann mysa med gamla mormor Ulla, mammas farbror Staffan, mammas vän Carro och sin farfar :)



Mycket besök..fortfarande :) Sol och grillning.. Life is good!!

Hej hej..
Det där med att bebisar sover 20 timmar på ett dygn, det stämmer absolut INTE på vår bebis. Alicia sover helt galet lite om dagarna. De flesta dagar så sover hon endast 2-3 gånger och då endast 20-30 min per gång. Hon älskar att somna i famnen, men så fort man lägger ner henne så vaknar hon. Min lilla sötnos!!
Mamma och pappa är sjukt trötta nästan jämt, men det är ju samtidigt så underbart att ha henne i vårt liv. Helt galet hur stor vår kärlek är till henne, vår älskade lilla dotter ♥
Så där har vi den enkla anledningen varför lilla mamma Ullis inte hunnit blogga på ett bra tag. Jag är glad om jag hinner hoppa in i duschen, borsta tänderna eller få i mig lite mat om dagarna. Hinner jag dessutom slänga in tvätt i maskinen så är det ju ett stort PLUS!! :)

Förra söndagen åkte vi ner till Ronneby en runda för att gå på loppis. Vädret var kanon och det var supermysigt :) På eftermiddagen så kom min söta vän Anna med familj på besök. Blev grillning i trädgården.

På måndagen (annandag påsk) så kom Andreas syster Tessan med sin goa familj på besök och Alicia fick träffa sina kusiner Linneá och Lovisa för första gången.

Hela tisdagen tillbringade jag och Alicia hos min mormor som behövde lite hjälp där hemma.   

På onsdagen så var Anders, hans bror Ulf och fru Ann här på fika. Mycket trevligt :) På kvällen så kom mina gamla arbetskollegor Linda och Elvira förbi på (ytterligare) en fika. Super kul att få träffa dom igen!!

I torsdags så var jag och syrran på sjukhuset för att besöka mormor som blev inlagd i tisdags kväll.

I fredags så hade jag bokat tid för fotvård, äntligen dags att fixa till fötterna lite inför sommaren :) På kvällen så grillade jag och älsklingen korv här hemma. Grannen kom förbi för att prata lite. Är så otroligt glad över att vi har så himla trevliga grannar. Alla tre husen runtom är fullt med trevliga människor :)

I lördags så kom min söta vän Carro förbi på förmiddagen för att hälsa på. Alicia fick en hel bärkasse med kläder som hennes döttrar vuxit ur. Tack snälla Carro ♥
Grannbarnen ringde på dörren och ville titta på bebisen, sötnosar!!
På eftermiddagen så kom pappa, min farbror Staffan och farmor förbi på en fika. På kvällen åkte vi hem till Andreas föräldrar för att grilla lite ihop med hans mormor, kusin och moster med familjer.

Igår så tog vi det lite lugnt här hemma (inte en dag försent) På eftermiddagen åkte vi upp till Andreas föräldrar för att byta däck på min bil. Blev bjudna på mat och passade på att ta en rejäl promenad ihop.

Puss puss♥

Skulle hjälpa min svärmor att tömma sin kamera igår och hittade en massa bilder från i somras. Åhh, vad jag längtar till sommaren och då alla har semester. ♥





Godetid, jag förstår inte hur galet mycket mitt utseénde förändrats under min graviditet förrän jag ser det på kort. Visst, 30 kilo ska väl göra en viss skillnad, men det blir ju betydligt märkbart när man jämför två kort.
Första kortet är ifrån Andreas födelsedagsfest i somras, det andra är taget 1 vecka innan Alicia föddes. 

 

RSS 2.0