110330

Hej hej..
I förrgår begav sig lilla familjen ner till Lyckeby en runda för att kika på lite möbler till balkongen. Hittade vad vi ville ha så får se ifall vi kan hämta hem det till helgen :) Passade även på att springa in en runda på Babyproffsen för att handla en babysitter.
Igår förmiddag så kom söta My på besök en liten runda. Alicia fick en jättefin body i present, med lilla My i Mumintrollen på... haha, klockrent :) Jag fick en jättefin Orkidé och dessutom så fick vi varsin god bakelse att mumsa på till kaffet. Vilka fina vänner man har :)
Idag har vi mest tagit det lugnt, jag och Alicia har myst hemma i soffan och Andreas har passat på att tvätta bilarna. Alicias farmor och farfar kom inom en runda för att lämna en liten present, för att hon fyllt 1 vecka. Världens bästa farmor o farfar!! :)
Ja, godetid.. hon är redan 1 vecka gammal. 1 vecka och 1 dag faktiskt.. galet vad tiden går fort.
Ikväll så kommer Andreas bror och sambo förbi en liten runda för att titta på nytillskottet.






Puss puss♥



110327

Hej hej..
Prinsessan ligger och sover så jag passar på att slänga in ett litet inlägg. Igår så ringde Andreas föräldrar och ville komma hit en liten runda. Jag finner inga ord över hur underbara dessa människor är. Alicia kunde inte fått en bättre farmor och farfar. Inte nog med att dom har med sig hemlagat mat, en tårta, en stor bukett blommor och champange för att fira Alicia dom dessutom överröste henne totalt med presenter :)



Idag så åkte lilla familjen ner till Amiralen en liten runda för att köpa bebiskläder. Rosa, rosa, rosa!!!! hihi
Jag vet att vår dotter kommer bli galet bortskämd.



Puss Puss♥


<3 ALICIA 110322 <3

Hej hej..
Vill börja med att skriva... JAG ÄR MAMMA :) I tisdags så födde jag världens vackraste underbaraste och finaste lilla dotter. Kom hem ifrån BB i fredags och är nu hemma och njuter för fullt av min lilla prinsessa.

Antar att många är nyfikna på min förlossning men jag har varken tid eller ork att skriva ner precis ALLT.. så jag kör en liten snabbis..

Mitt sista inlägg skrev jag vid 15-tiden dagen innan.. värkarna blev bara värre och värre och vid 21-tiden åkte jag in till förlossningen trots att jag bara hade 7 minuter mellan värkarna men det gjorde så sjukt ont. När jag kom in så var jag endast öppen 2 cm men eftersom jag inte sovit på nästan 2 dygn så fick jag en spruta som skulle ta bort mina värkar och göra så jag kunde sova lite. Somnar kring 23-tiden men vaknar 3 timmar senare och värkarna gör galet ont. Ringer på barnmorskan som säger: "Du har en lång väg kvar Ulrika, detta är bara början"
Då bröt jag nästan ihop och tårarna började rinna. Både utav trötthet, uttmattning men framför allt utav rädsla. Barnmorskan bestämmer sig för att ge mig ytterligare en dos att sova på, men värkarna avtar inte utan börjar inom 1 timme igen. Så in i helvete ont gjorde det. Så jag ringer in barnmorskan igen och "gnäller". Hon bestämmer sig för att undersöka mig pga "mitt gnäll" och det visade sig att jag var öppen 9 cm. Var inte riktigt vad hon hade väntat sig...trots att jag sagt att jag hade så sjukt ont. Så då förflyttades jag in på förlossningssalen. Klockan var nu 03.30. Får en förfrågan om vilken smärtlindring jag vill ha, men eftersom jag endast hade 1 cm kvar att härda ut tills det var dags att krysta så bestämmer jag mig för att "stå ut" med smärtan och kämpa mig igenom med enbart lustgas. Ville inte riskera att lägga en epidural som skulle göra att det ev. drog ut på tiden ännu mer. Tiden gick, smärtan blev värre men ingenting hände. Visade sig att lilla bebisen inte riktigt ville komma ner den sista biten i bäckenet. Mina värkar började avta och dom fick tillslut ge mig värkestimulerande dropp. Efter många timmar bestämmer dom sig för att ta hjälp av en sugklocka pga hjärtljuden på bebis började gå ner. Har bara ett ord som kan beskriva detta: SMÄRTA!!! Fy in i helvete vad ont detta gjorde när dom tillslut kl: 10.20 fick börja dra ut bebisen med hjälp av denna.
Kl: 10.36 så kom bebisen ut. Alldeles blå, personalen tog med sig Andreas och rusade iväg till akutrummet för att försöka få liv på bebisen.
Där kvar i sängen så låg jag och visste ingenting, visste inte vad det blev för något eller om h*n överhuvudtaget levde. Några minuter senare (som kändes som en evighet) så kommer personalen in med ett liten barn i famnen. "Grattis, ni har fått en DOTTER"
Någon meter bakom kom Andreas och tårarna bara rann.
Går inte med ord att beskriva denna lättnad, glädje och LYCKA man kände när man fick hålla henne för första gången :)
Alicia hade svalt en massa fostervatten och det var därför hon inte andades när hon kom ut. Vilken tacksamhet man känner för all denna kunniga personal som snabbt rusade iväg och hjälpte henne :)





Så var det dags för hemfärd :)


Puss Puss ♥

Aj Aj Aj!!!

Hej hej..
Jahopp, så är det igång.. har vår bebis garanterat senast onsdag..så känns ju bra=)(kommer inte bebis inom 72 tim efter en vattenavgång så sätter dom igång en) Igår vid 9.45 tiden så gick vattnet. Inte alls som man ser på film utan det liksom "sipprade" ut en skvätt. Någon timme en svätt till och så höll det på halva dagen. Ringde in till förlossningen som sa att vi kunde kika in under eftermiddagen. Var ingen tvekan om saken sa barnmorskan där inne att det var vattnet som gått. Kommer hem några timmar senare och passar på att vila lite. Andreas föräldrar och mormor är här och vi premiär-grillar i vår fina trädgård, mysigt :)
Somnar vid 22.30 tiden och precis en timme senare vaknar jag av en rejäl molnande värk i magen. Går upp ur sängen och hinner knappt in på toa då vattnet fullkomligt forsar ut. Där snackar vi film versionen ;) Några minuter senare startar värkarna och jag har värkar med ca: 7 min emellan. Ringer förlossningen som ber mig avvakta tills dom kommer tätare. Dom blir aldrig tätare, utan fortsätter med 7 min emellan precis HELA natten. Så blev ingen sömn alls. Åker in för kontroll till förlossningen kl:8.20 imorse men väl där inne så avtar värkarna, 11 minuter emellan. Passade på att vila lite när vi kom hem men nu så är det igång igen...FORTSÄTTNING FÖLJER ;)

Puss puss♥

Katarina 25 år

HIPP HIPP HURRA FÖR LILLASYSTER KATTA IDAG!!! HURRA HURRA HURRA!!!!





110317

Hej hej...
Aj aj aj.. känns som att min kropp ska gå sönder. Har varit inne i stan en runda idag då jag hade ett besök hos barnmorskan kl:13. När jag kommer in så får jag köra flera varv runt stan utan att hitta en parkering, hittar till slut en parkering och får gå en rejäl bit. Fy tusan vad ont det gör att gå med foglossningen och en bebis som ligger och trycker ner i bäckenet:( Blodtrycket var aningen bättre idag, 145/95 och bebisens hjärtljud låg på 146. Passade på att köpa en födelsedagspresent till syrran som fyller 25 år på lördag. När jag kom hem så kunde jag knappt ta mig upp för trappan. Hur mycket jag än tycker om min barnmorska så får jag nog välja att ha en i Rödeby inför nästa graviditet.

Igår var vi på kalas hemma hos Andreas mormor som fyllde 75 år. Mycket trevligt :)
4 dagar kvar till bf nu.. åhh, jag blir så avis på alla som får sina bebisar.. särskilt dom som är beräknade EFTER mig.. Orättvist!!! Ja ja, lika bra att räkna med +14 dagar..så blir man inte besviken.

Puss Puss♥

Grattis Emma & Erik :)

Hej hej..
Så i morse kom Emma och Eriks lilla bebis, en liten Gustav. GRATTIS GRATTIS :) Var ju bara för några veckor sedan vi stod där tillsammans med våra magar. Nu längtar man ju efter bebis ännu mer.. KOM UT!!!


Idag har jag haft gulliga Madde här på besök som hade med sig både goda frallor och bakelser. Mums!! Efter att vi fikat färdigt så åkte vi ner en liten runda till Lyckeby där jag passade på att göra lite småärenden. En riktigt mysig dag men nu är man helt slut så får bli soffan resten av kvällen.

Puss Puss♥

110314

Hej hej..
Åhh, vart är solen?!! Jag vill ha sol. Förbaskade trista gråa väder. Jahopp, The Moniker vann ju inte Melodifestivalen, var ju himla skönt. Åhh, står inte ut att höra den låten.. I`m in love.. la la la.. Blä!!!
Ingen bebis ännu, så himla tråkigt men är ju 7 dagar kvar till bf, får hoppas att jag slipper gå över tiden. Nu när slemproppen har lossnat o allt så längtar man ju ännu mer efter bebis, kändes ju liksom som ett "tecken".
Var inne en runda på akuten igår med Andreas som började få bröstsmärtor. Testerna var bra så vi blev hemskickade igen några timmar senare :) Usch, känns som att hela familjen varit sjuka nu. Bebis är nog den som verkar må bäst :) O tur är väl det!!! Började få en massa sammandragningar igår som höll i sig hela kvällen och natten, trodde ett tag att det var dags..men dom försvann i morse igen.
Var inne hos barnmorskan i förmiddags och mitt blodtryck var betydligt bättre, 135/95. Känns ju himla skönt. Så åkte inom syrran med lite bakelser ifrån Gylles för att "fira" lite.

Puss puss♥

Proppen har gått :)

Hej hej..
Så sitter man här hemma och nästan klättrar på väggarna av tristess. Det enda jag gör om dagarna är att vila, vila och vila på order av min barnmorska. Casper verkar ha repat sig ganska bra, han är aningen slöare och tröttare än vanligt men det är ju inte så konstigt. Får verkligen hoppas att detta aldrig nånsin upprepar sig igen. Min älskade stackars kise ♥
Har inte hänt en endaste rolig sak på hela veckan förrän igår förmiddag då jag hade min söta kompis Lotta här på besök med sin bedårande dotter Tindra som nu är 9 mån. Vid 13-tiden åkte jag in till stan för ett besök hos barnmorksan. Hon gjorde en hinnsvepning på mig för att ev. starta förlossningen lite tidigare, inte alltid det lyckas men har man tur så :) Gjorde inte så ont under själv "ingreppet" men däremot så hade jag typ mensvärk under kvällen sen och började blöda lite. I morse när jag vaknade så gick slemproppen. Känns ju spännande!! Enligt min "vänta barn bok" så brukar förlossningen starta mellan 1-7 dagar efter att den lossnat. Hade ju varit underbart ifall bebis ville titta ut innan lördag då min lillayster fyller 25 år. Det vill jag ju liksom inte missa.
Mitt blodtryck låg fortfarande högt 150/100 så jag är fortfarande beordrad till att ta det lugnt.. Ahhhh, jag blir tokig snart :(
Var uppbjudna hem till Andreas föräldrar för lite mat igårkväll.. skönt att få bli lite serverad och uppassad :) I morse vid 07-tiden så begav sig Andreas iväg för att premiär fiska med sin far. Får väl se när han hade tänkt komma hem.. jag är så sällskapssjuk så det nästan kliar i mig.

Ikväll är det Melodifestivalen.. har ingen direkt favorit men jag tycker absolut inte om The Moniker. Däremot så har jag en konstig känsla i magen att just den låten kommer vinna. Återstår att se!!

Önskar alla en trevlig lördag :)

Puss Puss♥



V. 38+5


Blir mycket mys med Casper nu ♥

Hemska natt, men nu är mattes lille älskling hemma igen :)

Hej hej...
Så är man hemma igen, efter den mest fruktansvärda och jobbiga natt jag haft på flera år. Igår kväll vid 21-tiden när jag och Andreas satt här hemma i soffan så hände det något med vår lille Casper. Han var på väg upp till mig i soffan men det såg ut som att han var på väg att ramla mellan soffan och väggen (en liten spricka på 10 cm) jag greppade tag i honom men han var som helt förlamad i kroppen och klorna satt fast i soffan. Andreas fick hjälpa mig loss med honom. Han tog ner honom på golvet där Casper började krampa. Han hade liksom ingen kontroll över sin kropp, klorna spänndes ut och han blev alldeles stel, kunde inte gå utan bara ramlade och började hyperventilera. Det var så fruktanvärt att se att jag blev helt hysterisk och tårarna bara rann. Andreas som är lugn av sig tog hand om Casper medans jag fick ringa jour veterinären i Lyckeby. Fick en tid en halvtimme senare. När vi kom dit så gjorde han alla möjliga tester på Casper och han hade aldrig sett något liknande. Casper fick 5 anfall under tiden vi var där. Vi tog beslutet att han skulle stanna där över natten pga att vi inte hade möjlighet att ha honom instängd under natten. Var bland det värsta beslut jag tagit, att tvingas lämna min älskade lille katt ensam på ett ställe han inte kände igen, med sina anfall. Kom hem och har väl allt som allt sovit 2-3 timmar i natt. Varit uppe och gått, vaknat och bara gråtit, tankarna på att Casper skulle dö ensam på veterinärsstationen har snurrat i mitt huvud precis hela natten. Vet att jag aldrig skulle förlåta mig själv ifall detta skulle skett. I morse kl: 7.30 ringer veterinären och läget är stabilt, men han vill ändå behålla Casper där till eftermiddagen för obeservation. Han visste fortfarande inte vad dessa anfall berodde på.
Kl: 11 hade jag inbokat besök hos barnmorskan. Mitt blodtryck låg på 150/105 och även fast jag berättade om min hemska natt så ville min barnmorska skicka in mig på förlossningen för kontroll. Fick en tid dit kl: 13 och kom inte därifrån förrän 3 timmar senare. Under dessa 3 timmar gick inte blodtrycket ner någonting men både blodprov, urin och CTG-kurvan var under kontroll så fick åka hem igen :)
Åkte direkt för att hämta lille Casper som nu ligger här på mattan och tar igen sig.
MItt hjärta nästan gråter av lycka!!! Nu får vi bara hålla tummarna att Casper håller sig frisk, att matte Ulrikas blodtryck går ner och att bebis snart vill komma ut :)

Puss Puss♥

110307

Hej hej..
Så sitter man här hemma, lagom irriterad över att min kropp "kör" med mig. I lördags förmiddag hade jag såna värkar att jag tänkte: shit, nu måste det vara på G..
men där hade jag fel, det släppte på eftermiddagen och jag kände ingenting under resten av lördagen. Ingenting under natten. Började igen igår eftermiddag, men sen ingenting :( Åhh, jag vill ju ha bebis NU!!!!
Visst, det är ju faktiskt 14 dagar kvar till bf..men man hoppas ju att h*n vill komma ut liiiiite tidigare :)

I lördags fyllde Andreas mamma 55 år, så blev kalas där hemma på eftermiddagen/kvällen. Igår var det sånt underbart vårväder så vi tillbringade lite tid ute i härliga solen. Passade på att elda lite skräp och installera babyskyddet i bilen. Till och med lille Casper tog sig en liten promenad på tomten, men med öronen på helspänn HELA tiden.. sötnosen.
Längtar galet mycket efter att kunna vara ute i trädgården nu, kunna köpa lite fina trådgårdsmöbler och göra det fint i rabatterna.


Puss Puss♥

Grattis Yessi och Peter :)

Hej hej..
Har idag varit på ytterligare ett besök hos barnmorskan. Bebis ligger nu fixerad men mitt blodtryck är fortfarande lite högt. Däremot så verkar allt annat vara under kontroll, skönt :) Hjärtljuden låg även idag på 152.
Natten till igår vaknade jag flera gånger av en mensliknande värk som sedan liksom strålade ut i ryggen. På morgonen var det lugnt men så började det igen under eftermiddagen/kvällen. Likadant idag. Mötte upp Hanna för en lunch efter att jag varit hos barnmorskan idag men klarade knappt av att sitta still. Vi bestämde oss därför för att gå en liten runda. En kvart senare fick jag ge upp och åka hem pga att det gjorde så förbannat ont i rygg och bäcken. Lugnade sig när jag kom hem, men började igen för en stund sen. Min barnmorska är nästan säker på att det är värkar som startat.. så nu är man allt lite nervös :/

Var hemma hos min kompis Yessi och fikade i förrgår. Yessi hade då gått 13 dagar över tiden. Igår kväll fick jag ett mess att dom var på väg in till förlossningen, idag skickade hon ett mess att deras lille prins äntligen hade kommit i morse. Så GRATTIS GRATTIS :)



Yessi och Peters fina lille Vincent :)

Nu blir det lite tacos med älskling, ha en trevlig fredagskväll allihopa :)

Puss Puss♥

RSS 2.0