Alicia 1 år

Hej hej..
Igår så var det ingen vanlig dag, för det var Alicias 1-års dag..Hurra Hurra Hurra!!
Det var fullt ös precis hela dagen igår..så hann inte ens tänka på att slänga in ett blogg-inlägg.
Alicia vaknade vid 7-tiden och tyckte att det var dags att dra igång födelsedagsfirandet. Så mamma och pappa gav henne frukost på sängen... välling..hihi och en massa paket. Får ju inte glömma vår fina födelsedagssång.





Blev en alldeles perfekt morgon och Alicia älskade att riva bland allt papper..kanske lite mer än vad hon uppskattade sina fina presenter..haha ;)



Vid lunch så kom moster Katta förbi för att gratta. Sen åkte vi allihopa upp till Kosta på en liten födelsedagsutflykt. Hittade massor av fina kläder och leksaker till Alicia.

På kvällen så blev det kalas då både morfar, farmor & farfar och farbror Tobbe kom. Det bjöds på god tårta och såklart fick Alicia helt galet mycket presenter. På lördag blir det ytterligare ett kalas då resten av släkten kommer för att fira henne.











Puss Puss♥


2012-03-15

Hej hej..
Efter min otroligt långa "blogg-paus" så antar jag att mina läsare är = noll. Fast jag bryr mig inte så mycket om det egentligen. Bloggen är mer för mig..mitt sätt att få skriva av mig lite och ibland har som en dagbok att titta tillbaka i.

Mitt liv har varit helt upp och nervänt den sista tiden. Min lilla mormor dog i lördags efter att ha varit riktigt dålig i några veckor. Hon låg på sjukhuset och behandlades för en dubbelsidig lunginflammation. Vi var inne hos henne och hälsade på den 20 februari..då var hon riktigt trött men hon var vaken och lyssnade på oss och sa några enstaka ord. Läkaren ringde dagen efter och sa att hon blivit okontaktbar. Så förblev det i 2 veckor. Dom röntgade henne och det visade sig att hon hade fått 2 kraftiga proppar i hjärnan. Läkaren sa att hon till 99% inte skulle vakna igen. Vi valde då att hon skulle få flytta hem till boendet igen, hennes sista tid. Jag åkte för att besöka henne dagen efter och fick en smärre chock när jag böjer mig fram och säger hej.(sägs ju att hörseln är det sista som lämnar en människa) Hon öppnar ögonen och "stönar" fram ett hej.
Jag ringde på personalen som sa att det är omöjligt, att hon inte är vid medvetandet. Sjuksköterskan kommer och säger att mormor är så pass skadad att hon inte längre är kontaktbar. Jag vet vad jag hörde och går in till mormor igen. "Mormor, jag vet att du hör mig..hej Mormor, kan du säga hej till mig?"
Mormor öppnar ögonen och "stönar" fram ytterligare ett hej.
Sjuksköterskan höll på att tappa hakan.
Det var det sista jag hörde ifrån lilla mormor. På natten till lördagen somnade hon in. Jag vet att hon är hos morfar och mamma nu.


Sov gott lilla mormor

Redan i december så valde mormor att skriva över sitt hus i Jämjö på mig och min syster. Ett bekymmer mindre för henne. Vi blev kontaktade av en man som hade hört på omvägar att huset skulle komma ut på försäljning. Han och hans sambo blev överförtjusta i huset så POFF hade vi hittat en köpare. Riktigt skönt att slippa anlita mäklare och ha en massa visningar.
Under 2 månaders tid har vi arbetat ute i huset all ledig tid som funnits. Mormor var en riktig "samlare" och hade nog inte kastat en pryl på över 50 år. Vi var ju tvungna att noggrant gå igenom alla saker, garderober, möbler och kartonger.
Så 3 månader, 70 säckar, 30 flyttkartonger, 5 flyttsläp och SJUKT många timmar senare skrev vi under köpekontraktet. Nu är äntligen huset sålt och nyckeln överlämnad :)

I nästa vecka så måste vi åka och tömma hennes lägenhet och om 2 veckor ska begravningen ske.

Men det är inte bara tråkigheter som sker här hemma :) Vi har blivit färdiga med Alcias rum...blev helt galet fint :) Lovar att lägga upp lite bilder senare...

Hallen har tagit sin lilla tid, men börjar även den bli färdig. Visade sig att arbetet var aningen större än vi läknat med. Väggen som vi rev innehöll alla vattenledningar och avlopp..så vi var tvungen att dra om allt. Vi valde dessutom att ha golvvärme så inte det blir för kallt med klinkers. Nu är taket på plats, golvet är lagt och väggarna redo för tapetsering. Hoppas hoppas att det blir klart till Alicias födelsedag på torsdag.

Bröllopsplaneringen...(hör och häpna) går som planerat :) Det mesta är inhandlat och inplanerat, vilket känns jätte bra.

Alicia blir 1 år i nästa vecka och nu i helgen tog hon sin första upptäcksfärd ute på tomten. Sötnosen ♥








Full rulle jämt... :)

Puss puss♥



RSS 2.0